soğuktan gelen bir casus

 

soğuktan gelen bir casus

Soğuk Savaş'ın buzlu yıllarında, delici bakışlara ve buzdan kalbe sahip bir casus. Adı Ekaterina'ydı ama gizli operasyonların gölgesinde "Black Lily" kod adıyla biliniyordu. Gizemli olduğu kadar cesur da bir görev için Sovyet istihbarat servisleri tarafından işe alınmıştı.
Lys Noir'ın görevi Amerikan uzay ajansı NASA'nın en iyi saklanan sırlarına sızmaktı. Sovyetlerin aklında, o zamanlar hararetli olan uzay yarışından ilham alan çılgın bir fikir vardı: Sovyetler Birliği'nin teknolojik üstünlüğünü göstermek için uzaya bir evcil hayvan göndermek. Ancak çok önemli bir ikilem vardı: Hangi hayvanı seçmeli, kedi mi köpek mi?
Manipülasyon ve sızma konusunda uzman olan Ekaterina, en ufak bir şüphe uyandırmadan kendisini NASA'nın en kapalı çevrelerine tanıtmış, bilim adamlarının ve mühendislerin arasına karışmıştı. Çok gizli belgeleri incelemek, kulak misafiri olmak ve ABD uzay ajansı içindeki muhbirlerle iletişim kurmak için saatler harcadı.
İki süper güç arasındaki gerilim artarken Black Lys çok önemli bir karar vermek zorunda kaldı. Operasyonun kaderi kedi ile köpek arasındaki tercihe bağlıydı. Sovyetler, köpeğin sadakatinin bir değer olabileceğine inanıyordu, ancak kedinin gizliliği ve çevikliği, görevin gizli doğasına daha uygun görünüyordu.
Uzay laboratuvarlarının gölgesinde Ekaterina kararını verdi. Adını ünlü Sovyet uydusundan alan Sputnik adında kurnaz bir kedi olan kediyi tercih etti. Sputnik'in simsiyah kürkü ve tuhaf bir zekaya sahipmiş gibi görünen delici gözleri vardı.
Fırlatma günü geldiğinde Ekaterina, Sputnik'in uzay görevine hazırlandığı gizli üsse gizlice girmişti. Amerikan uzay programını entegre etmeyi başarmış ve kedinin uzaya gönderilen ilk canlı olmasını sağlamayı başarmıştı. Bütün bunlar elbette Amerikalıların iş başındaki manipülasyondan şüphelenmeleri olmadan gerçekleşti.
Geri sayım başladı, dünya nefesini tuttu. Küçük uzay gemisi Sputnik'i bilinmeyene taşıyarak havalandı. Sovyetler Demir Perde'nin kendi tarafından hararetli bir beklentiyle izliyorlardı.
Kara Zambak Ekaterina ve uzay kedisi Sputnik'in hikayesi Soğuk Savaş efsanesi haline geldi. Bu çalkantılı dönemin sona ermesinden çok sonra bile kolektif hayal gücünü meşgul etmeye devam eden entrikalar, zor seçimler ve yıldızlararası hayallerle dolu bir hikaye.

Comentários

Postagens mais visitadas deste blog

Lista de estrelas que estão nuas na tela em fotos e vídeos

01 parque natural ao ar livre do Canadá

Maciço suíço dos Alpes Berneses, cidade medieval